Det här är en vingård som funnits i familjen i över 500 år. Sedan 2008 drivs den av de unga bröderna Aymeric och Jordan. Aymeric har en Masters i International Commerce of Wines & Spirits i Bourgogne och har sedan arbetat på vingårdar i Argentina, Chile, Kalifornien och Sydafrika. Jordan studerade traditionell kinesisk medicin och har tagit med sig de urgamla orientaliska metoderna till vingården som de idag bedriver biodynamiskt (certifierat) med fokus på växten, miljön och en biologisk mångfald.
MED URÅLDRIGA METODER
Allt görs för hand
Bröderna är på en ständig upptäcktsfärd där tar familjens långa jordbrukstradition in i framtiden med uråldriga metoder. Som de själva säger “Vin bär känslor. Vin är känslor! Och vi vill fylla våra flaskor med glädje”
På vingården är reglerna ganska enkla; allt som kan göras för hand, görs för hand. Det innebär att de plockar och sorterar ut endast de bästa, friska samt helt mogna druvorna för hand för att få den bästa råvaran till vinet. Sedan tillsätter de… nä, just det. Ingenting. Inga sulfiter, enzymer, jästsvampar eller något annat. De förlitar sig helt på att deras ”terroir” ger dem allt som de behöver för att göra sina klassiska naturviner.
MINUTIÖS KONTROLL
Utan ”funk”
Ett naturvin utan tillsatser kräver ännu mer arbete och uppmärksamhet än ett vanligt vin. All hygien måste vara oklanderlig, temperaturkontrollen effektiv och balansen mellan druvorna idealisk. Bröderna har en minutiös kontroll av sina viner hela tiden och genom kontinuerlig provtagning tar de sina dussintals beslut varje dag. De ser till att den naturliga balansen mellan färg, syra, alkohol och tanniner blir perfekt och att vinet både är hållbart över tid och blir jäkligt gott. Jag vill verkligen understryka att det här inte är lite ”funkiga” naturviner, utan klassiska viner av hög kvalitet helt utan tillsatser och annat fuffens.