Det här är ett vin tillägnat Aymeric´s farfar som på 60-talet var tvungen att sluta att producera vin och sålde sina druvor till kooperativet. Han skulle vara så stolt över sitt barnbarn som 20 år efter hans död idag producerar högkvalitativa viner igen i hans vinkällare. Detta vin är en hommage till Jean, ett elegant, generöst vin precis som farfar själv.
Det här vinet framställs, precis som Amiels andra viner, utan tillsatt gäst eller sulfit på stockar som är 20-30 år gamla. Varje druvsort jäser var för sig och macerationen pågår i ca 4 veckor. Därefter lagras vinet på små fat i 12 månader innan det blandas och buteljeras utan finfördelning, filtrering eller ytterligare tillsatser av sulfit. Därför kan en liten avfälling med tiden bildas i botten av flaskan, vilket är helt normalt.
Vinet har en djupröd färg och med en rik och komplex doft med fina toner av ek. Frukten och kraften från grenache druvan är tydlig i vinet. Du hittar toner av mörka röda bär som björnbär, blåbär, hallon och kryddor. Det är ett fylligt vin med tanniner som ger en möjlighet att lagra det minst 10 år.
Avnjut vinet till lite mustigare rätter som kött, lamm, grytor eller helt enkelt som det är framför brasan. Du som inte äter kött, gör en vegetarisk bœuf bourguignon baserad på olika blandande svampar och belugalinser, det är magiskt gott till.
FRÅN VINGÅRD TILL BORD