A Clara rouge
264,00 kr inkl. moms
Druvor: Pinot Noir (50%), Grenache Noir (20%)
Doft: Intensiv doft av mörka bär, vanilj och en lätt rökighet.
Smak: Betydligt lättare i smaken än vad doften antyder, ett fruktigt vin med runda tanniner och ett rökigt avslut. Komplexa balanserade smaker men fortfarande lättdrucket.
Passar till: Kommer passa utmärkt till mellanfylliga rätter, kanske till sommarens grillbricka eller en härlig pasta med tomatbaserad sås.
Ännu ett vin som är döpt efter Pierres dotter Clara, den här gången ett rött vin.
A Clara Rouge består av druvorna Grenache, som är en vanlig druva hos oss men även Pinot Noir som är mycket ovanlig i Languedoc. Blandningen av de båda gör ett ovanligt och unikt vin för vår region.
Det är såklart ekologiskt och har vuxit på ler- respektive granitrik jord. Druvorna plockas för hand när de nått en perfekt mognad och vinet görs på duvornas egen jäskraft med så kallad ”Beaujolais metoden” eller ”macération carbonique”. Det innebär att hela druvklasarna läggs i en tank med koldioxid. Eftersom jäsningen inte kan ske utan syre så börjar druvorna brytas ner från insidan och man kan extrahera all frukt från druvorna men utan att få för mycket tanniner.
Vinet är intensivt rubinfärgat, har en sexig doft av röda och svarta vinbär, granatäpple och söta kryddor. Det är verkligen ett fräscht och lättdrucket vin med mjuka tanniner och en distinkt fruktig smak.
Det här är verkligen ett utmärkt vardagsvin som är mångsidigt och roligt. Utmärkt att servera under långa och trevliga stunder tillsammans med familj och vänner.
Passar perfekt till vita och röda kötträtter, kyckling i sås och grillat. Söker du efter det perfekta vinet till charkuteri brickan på fredagskvällen? Då har du hittat rätt!
Det här vinet serverar du lite lagom kylt runt 14-16 grader.
FRÅN VINGÅRD TILL BORD