Tribu d’Volcan
279,00 kr inkl. moms
Druvor: Syrah(70%), Mourvèdre(30%)
Doft: Härlig solmogen mörk frukt med en viss pepprighet tillsammans med känningar av ekfat i form av vaniljtoner.
Smak: Smaken av solmogen mörk frukt ligger kvar länge i munnen och möts upp av peppar och strävhet från tanninerna.
Passar till: Servera gärna detta vin lite kylt och känn hur smakerna utvecklas när värmen i glaset stiger. Passar bra till grillat, gärna lamm eller anka men såklart även till andra mellanfylliga rätter.
Tribu d ́A en förkortning av Tribu d ́Allegria eller d ́Aboville (familjens namn) betyder en hyllning till antingen vingården eller familjen du får välja själv. Allegria som betyder glädje på occitanska det ursprungliga språket här nere hos oss och det är verkligen en sann glädje att dricka detta eleganta vin. Vinet är en blandning av druvorna Syrah (70%) och Mourvèdre (30%). Syrah har mognat i betongtankar och Mourvèdre på fat genom att sätta ihop viner som lagrats på dessa olika sätt får man en komplex cuvée. Vinet som lagrats på betongtankar har mer frukt och aromatisk friskhet och vinet som lagras på fat har en längre smak mer strukturerat präglat av kryddor och peppar. Blandningen kombinerar dessa två distinkta aromatiska profiler och skapar ett balanserat vin med god åldringspotential. Syrahs aromer av svarta frukter och miniralitet dominerar och du finner även smaken av det vilda landskapet som omger vinfältet Garriguen som ger smak av färska kryddväxter. Ett balanserat vin med krispiga mjuka tanniner som ger en smak som stannar länge.
Det här vinet kan du med glädje lagra länge. Om du nu kan hålla dig ifrån att dricka det direkt. Servera det vid 16-17 grader och inte rumstemperatur som man vanligtvis säger. Ett trick är att ställa det i kylen i 30 minuter inan du dricker det om du inte har en vinkyl. Det funkar fint till grillat kött ja alla sorters kött och varför inte pröva till lamm. Perfekt till pastarätter.
FRÅN VINGÅRD TILL BORD