Esposadis
479,00 kr inkl. moms
Druvor: Syrah (50%), Cinsault (50%)
Doft: Mogna mörka frukter och bär med viss kryddighet.
Smak: Ett mycket fylligt komplext vin med smaker som ligger kvar länge i munnen. Mogen mörk frukt, plommon och körsbär. Tydliga men runda tanniner.
Passar till: Servera till härliga kötträtter med fylliga smaker.
Söker ni ett riktigt premiumvin? Ja, då har ni hittat rätt. Ett vin på gårdens äldsta vinstockar av syrah (50%) och cinsault (50%) som är upp till 80 år gamla. Druvorna handplockas så klart och skiljs från kvistarna utan att krossas för att sedan fermenteras i rostfria kärl tillsammans med skalen som ligger med i ca 15 dagar för att ge vinet den vackraste färgen den mesta aromerna och en ljuvlig smak och fin struktur. Därefter lagras vinet på ekfat. Vinet har en vacker, glänsande djupröd granatfärg och är ett fylligt, intensivt, komplext vin som har många element i sig och en mycket elegant, lång smak. Det är rikt på tanniner men tack vare cincaultdruvan blir det ett mjukt och runt vin. Du känner mogen frukt, vita plommon och körsbär. Så mycket elegantare och bättre än det här blir det inte. Givetvis ett vin att dricka nu men även lagra inför framtiden. Jag älskar det, ett vin vi serverar när vi verkligen vill visa det bästa från Languedoc. Ett vin som jag dricker när jag vill unna mig något riktigt gott eller vill fira något i livet. Perfekt såklart till nöt- och viltkött men även till ugnsrostade grönsaker och smakrika ostar
FRÅN VINGÅRD TILL BORD