En Vrille
349,00 kr inkl. moms
Druvor: Muscat
Doft: Doft av solmogen persika, apelsin och citron med en härlig frisk syra.
Smak: Likt doften så är vinet fullt av solmogna smaker av persika och citrus. En fin balanserande syra som ger fräschör och små fina bubblor som sprider sig i munnen på ett behagligt sätt.
Passar till: Detta vin är perfekt som en aperitif eller till lättare rätter. Kanske en matig sallad med torkade aprikoser för att möta aromerna i vinet.
Om En Vrille från Domaine d’Aresquiers
Det här är vårt senaste tillskott av bubbel och det är ett ”Pet Nat”, vilket är en förkortning av det franska ordet ”petillant naturell”, det pärlande vinet. Vinet görs med en metod som kallas ”ancestrale” och är mamman till alla andra metoder, dvs den var först, långt innan man gjorde vin enligt den traditionella champagne metoden.
Metoden går ut på att vinet börjar sin jäsning endast av druvans egna kraft i tank eller fat och slutförs sedan i en försluten flaska innan det jäst klart. Det gör att det bildas kolsyrebubblor inne i flaskan och att det finns en jästfällning kvar där. Dessa viner filtreras inte utan man låter vinet vara som det är och de försluts oftast med en kapsyl. En metod som verkligen är svårbemästrad och det krävs ett otroligt kunnande kombinerat med noggrannhet för att kunna göra den här typen av bubbel.
Det här pet nat vinet är gjort enligt ”Vin Méthode Nature” vilket innebär att det helt ekologiskt odlat och handskördat. Här får inga tillsatser finnas, ingen industrijäst och inget tekniskt hokus fikus får förekomma. Vinet produceras endast i 2500 flaskor.
Det här vinet har höjts till skyarna överallt och serveras bla på vår lilla Michelin restaurang i grannbyn.
För att njuta fullt ut bör den serveras mycket kyld (6°C). Du kommer att uppskatta den allt från aperitif till aromatiska, lätta rätter och varför inte vegetarisk mat. Helt perfekt till en efterrätt som till exempel en chokladfondant eller något med jordgubbar eller andra bär.
FRÅN VINGÅRD TILL BORD